Praktijkassistente

Voor het goed functioneren van de praktijk is de doktersassistente onmisbaar. De doktersassistente heeft een specifieke beroepsopleiding gevolgd en heeft een beroepsgeheim. Hierdoor kunt u bij haar terecht met algemene en specifieke gezondheidsvragen en kan zij u op grond van de door u verstrekte gegevens informeren en adviseren. Zij zal u soms enkele vragen stellen om een inschatting te maken voor de verder benodigde behandeling. Huisartsen en assistente werken nauw samen en hebben regelmatig overleg. Ook verricht de assistente een aantal medische handelingen:

  • Tussentijdse bloeddrukcontrole
  • Aanleggen van een verband en het beoordelen van wonden
  • Oren uitspuiten
  • Glucosecontrole
  • Hechtingen verwijderen
  • Aanstippen van wratten
  • Urineonderzoek
  • Injecties
  • Uitstrijkjes in het kader van het bevolkingsonderzoek