Geen AstraZenica vaccinatie voor patiënten onder de 60 jaar

Op 8 april 2021 heeft de Gezondheidsraad geadviseerd om door te gaan met het vaccineren van 60-plussers met het AstraZeneca-vaccin. Voor andere leeftijdsgroepen adviseert de raad om een van de andere vaccins te gebruiken. Dit betekent dat patiënten onder de 60 jaar het AstraZenica niet mogen ontvangen. Patiënten onder de 60 jaar die inmiddels de uitnodiging hebben ontvangen kunnen deze als niet verzonden beschouwen. Onze brieven zijn net verzonden voor het besluit om het vaccineren met AstraZenica onder de 60 jaar tijdelijk te pauzeren. Zou u ons een mail kunnen sturen met de datum en tijdstip waarop u uitgenodigd bent, wij kunnen dan iemand van boven de 60 jaar alsnog uitnodigen. Patiënten onder de 60 jaar ontvangen vanzelf opnieuw een oproep via de huisarts of GGD voor een ander vaccin. Patiënten worden extra gecontroleerd op leeftijd tijdens de vaccinatiedagen.